Kerst in de hackerspaces

Bij drie spaces zijn een aantal spaces¬†bezig geweest met kerstprojecten. Dit is een kort overzicht van klein naar groot ūüôā Fijne dagen!

  

Led Christmas Tree

We beginnen subtiel, in het Zuiden met ACKspace waar men is begonnen aan een Led Christmas Tree. Deze is van karton ipv PCB, met 13 LEDs (3 rood, 3 groen, 3 blauw, 3 oranje, 1 geel) ipv 16, aangestuurd door een Arduino.

Geeky Tree

Een stukje noordelijker zit Hack42, waar men bezig is geweest met nerd-approved kerstboom versieringen. De geeky-tree zit vol met blinkende glimmende nerd-spullen: CD’s, platters, roosters, leeskoppen, spoeltjes en condensatoren. Het resultaat is een blinkende boom.

Twitterboom.nl

Als laatste reizen we naar het Hoge Noorden, waar Frack dit jaar de landelijke media haalde met haar interactieve Twitterboom. Doormiddel van een twitterbericht kan je de kerstboom een kleur geven: deze verschijnt live op Twitterboom.nl. Gebruik de hashtag #kerstboomlwd met een kleur in formaat van uw keuze.

Fijne dagen!

Tijdens de dagen tussen kerst en oud en nieuw is er 28C3, de meesten zullen meekijken met No Nerd Left Behind, dus kom langs op een van de spaces! Gegroet en fijne dagen van alle Nederlandse spaces en organisaties!