Hack je eigen space eind december: 28c3

logoTussen Kerstmis en Nieuw Jaar, vindt er naar jaarlijkse gewoonte in Berlijn het Chaos Communication Congres (28c3) plaats. Het congres biedt plaats aan een waanzinnige verzameling van lezingen en deelnemers, die de grenzen tussen techniek, samenleving en utopiën blootleggen.

Raadpleeg voor het programma het  “Fahrplan“. De meeste lezingen zijn in het Engels, sommige in het Duits. Naast lezingen zijn er ook een Jaaroverzicht (Duits, maar met veel foto’s) en een aantal spel/quiz events te verwachten.

Hackerspaces over de hele wereld doen mee als video relays om degenen die niet naar Berlijn kunnen of willen reizen, er toch live te laten zijn. Dus mogelijk ook jouw hackerspace in de buurt! Kijk daartoe even op de “No nerd left behind“-pagina en zie wat er gebeurd bij jouw lokale hackerspace om samen een of meerdere avonden samen ouderwets TV te kijken. Een beamer of een 42” LCD-scherm is snel opgetuigd naast de kerstboom. Koop desnoods de benodigde hardware en start je eigen Hackerspace deze winter 🙂

Tijdens het congres kan je de lezingen live volgen (ook thuis) via de video streams. Via IRC kan je ook live feedback geven en vragen stellen, die tijdens of na afloop mogelijk behandeld.

Alle video registraties van de lezingen komen na enkele weken online beschikbaar. Ook van de vorige jaren vind je een uitgebreide collectie via de site van de Chaos Communication Congres.