Landelijke open dag hackerspaces succes!

Op de landelijke open dag van de Hackerspaces zijn ruim 300 mensen afgekomen. Dat zijn de cijfers na een inventarisatie afgelopen weekend. Daarmee is volgens iedereen de open dag een succes.

Foto: @dvanzuijlekom

Tijdens de dag waren zes van de tien Nederlandse hackerspaces open: ACK.Space, Frack, Hack42, RevSpace, TechInc en TkkrLab. De spaces lieten zien wat ze in huis hadden doormiddel van lezingen, workshops en demo’s. Centraal op de open dag stond “ethisch hacken”.

De term wordt duidelijk uitgelegd in een artikel over de open dag van de Volkskrant. Hierin is een citaat te vinden van CodeHunger, die ethisch hacken omschrijft als: “Dat je de kennis hebt om een omaatje te overvallen, wil nog niet zeggen dat je het ook doet.” Het paralel met ethisch hacken is duidelijk.

Open dag gemist? Volgende open dag?

Er gaan stemmen op voor een volgende open dag, in ieder geval volgend jaar. Zet het alvast in je agenda of abonneer je op de mailinglijst. Wil je eerder langskomen? Dat kan! Neem dan contact op met de hackerspace in jouw/uw buurt en maak een afspraak!