Spacenet: wireless authentication roaming

Vandaag had ik de eer om de eerste roaming user te zijn van een nieuw WiFi-netwerk: spacenet. Dit is een met WPA2 beveiligd draadloos netwerk waarop je kan inloggen met het account van je eigen hackerspace, ook als je bij een andere hackerspace zit.

Dus ik zit hier op het netwerk van Bitlair in Amersfoort, ingelogd met mijn credentials van mijn thuisspace RevSpace in Den Haag. Om dit werkend te krijgen moest ik wel nog even mijn wpasupplicant package upgraden van de versie in Debian squeeze/stable (0.6.10) naar die van sid/unstable (0.7.3).

Deelnemende spaces zijn vooralsnog alleen Bitlair (Amersfoort) en RevSpace (Den Haag). ACKspace (Heerlen) en RandomData (Utrecht) zijn bezig met de implementatie en vanuit Frack (Leeuwarden) is ook interesse getoond. Ik hoop dat veel hackerspaces, wereldwijd (!), zich bij dit initiatief aansluiten.

Documentatie is onderweg, maar ge√Įnteresseerde netwerkbeheerders van hackerspaces kunnen zich nu wenden tot irc.smurfnet.ch #spacefed.