Feestelijke opening eerste hackerspace van Twente

Op zaterdag 28 mei opent de eerste makerspace van Twente haar deuren. Onder de naam Tkkrlab vindt een werk- en inspiratieuitwisseling plaats voor geeks, ontwikkelaars en (digitale) kunstenaars. De deuren gaan open vanaf 14:00, om 15:00 zal de officiële opening plaatsvinden. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd de opening bij te wonen.

Initiatiefnemer, Dave Borghuis: ‘ De meerwaarde van een makerspace zit in de fysieke uitwisseling. Op internet kan iedereen elkaar wel vinden maar samenwerken aan cultuur en techniek krijgt echte dynamiek wanneer je samenkomt in een makerspace. Tkkrlab-leden delen hun kennis, kunde en ervaring. Zo wordt een computermuis met een Arduino (programmeerbare microprocessor) omgebouwd tot robot en Ikea-meubilair transformeert tot een netwerkstelling. Kortom, samen bereik je meer dan alleen.’

In samenwerking met Tetem Tussentijd heeft Tkkrlab een tijdelijke ruimte ter beschikking gekregen aan de Molenstraat 74. Het lab is al aardig gevuld met diverse (meet) apparatuur, gereedschap en computers. Leden ge- en herbruiken apparatuur voor nieuwe creatieve toepassingen.

Dave vertelt enthousiast: ‘ Enschede heeft techniek en kunst hoog in het vaandel staan daarom is Tkkrlab een echte aanwinst voor Enschede en Twente’. Naast samen werken aan projecten, worden er ook workshops en lezingen gehouden. TkkrLab is elke dinsdagavond vanaf 19.00 uur geopend.

Makerspaces zijn een opkomende trend in Nederland. Er zijn er al tien en het aantal groeit nog steeds. De populariteit komt door de snelle ontwikkeling van digitale techniek. Amateurs veranderen hierdoor in semi-professionals en de projecten worden groter en uitdagender.

Stichting TkkrLab
Molenstraat 74
7514 DL Enschede

(Overal waar “makerspace” staat, is ook “hackerspace” in te vullen. –Redactie)