Hack in The Box brengt nieuwe hackerspaces challenge

In navolging van de vorig jaar succesvolle LEGO Mindstorms Hackerspace Challenge gaat HITB  de CommSec Challenge (vorig jaar bekend als hackerspaces challenge) dit jaar organiseren.
De challenge zal spelers naar de wereld van de “motion capture” brengen en zal plaatsvinden op 24 en 25 mei op de HITBSecConf2012 in Amsterdam.
HITB2012AMS banner
De wedstrijd voorziet de deelnemende hackerspaces uit het HITB CommSec village van een “Microsoft Kinect voor Windows set”. Zij krijgen 24 uur de tijd om aan de challenge te kunnen werken, de winnaars gaan naar huis met € 1000. Deelnemende hackerspaces Tech Inc, Frack, Randomdata, Bitlair, Sk1llz, Hack42, HSB en Whitespace leveren twee leden die een team vormen. Ze dienen de tracking functies van de Kinect zo te gebruiken dat bewegingen worden vertaald naar woorden op een scherm. Na 24 uur zullen zij hun systemen testen in een onderlinge strijd. Doel is om het snelst complete zinnen op het scherm te laten verschijnen met de Kinect als lezer en lichaamsbewegingen als input. De snelste teams gaan verder, totdat er nog maar één winnend team over is. Deelnemers zullen een manier dienen te vinden om het hoogst mogelijk aantal letters en woorden uit hun bewegingen te halen.

Meer informatie op de Kinect for Windows CommSec Challenge pagina.